utorak, 16. prosinca 2008.

Domjenak u Petrokemiji

U Petrokemiji je danas održana tradicionalna predblagdanska konferencija za novinare, na kojoj su se čelni ljudi tvrtke osvrnuli na poslovanje u ovoj, kao i planove za sljedeću godinu. «2008. je bila više nego turbulentna, i svi skupa snosimo teške posljedice svjetske financijske krize. Trebat će puno odricanja da savladamo sve teškoće koje su pred nama», kazao je predsjednik Uprave Boris Mesarić. Tvornica će u ovoj godini proizvesti gotovo 1.300.tona gnojiva, te će kraj godine dočekati s pozitivnim poslovanjem.
Bez obzira na sve probleme koje uzrokuje svjetska kriza Petrokemija je za 2009. predvidjela vrlo visoku proizvodnju i prodaju. Iako je tržište trenutno mrtvo, očekuje se kako će ono poslije Nove godine oživjeti. «Iduća godina biti će nam teška, prvenstveno zbog likvidnosti. Smatramo da će nam to biti glavni problem, te smo stoga sve podredili tom segmentu i on nam je prioritet za preživljavanje u 2009. godini. Uvijek smo bili žilavi, pa vjerujem da ćemo savladati i ove teškoće», zaključio je Mesarić.

Predsjednik Uprave Petrokemije na kraju je zahvalio okupljenim novinarima na suradnji, istaknuvši kako je ona bila na visokom i profesionalnom nivou. «Poštovani prijatelji, veliko vam hvala za partnersku suradnju i objektivno informiranje javnosti, i duboko vjerujem da će naša suradnja takva biti i ubuduće», poručio je predsjednik Uprave Petrokemije.
Na konferenciji za novinare predstavljena je monografija «40 godina Petrokemije», autora Dragutina Pasarića, koja je prije nekoliko dana izašla iz tiska. Knjiga na zanimljiv i autorski način na 176 stranica i uz mnoštvo fotografija govori o povijesti Petrokemije. «Radio sam je s ljubavlju, i ona bilježi sve faze razvoja tvornice, a naglaskom na ono što se zbilo u posljednjih 40 godina», istaknuo je autor.


Izvor: Kutina online

Nema komentara: